Monday, September 7, 2020

Τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την ανάληψη της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης του ΟΣΜΑΕΣ από το Δήμο Λοκρών

Καλησπέρα σας

Σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την ανάληψη της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης του ΟΣΜΑΕΣ από το Δήμο Λοκρών.

Σε συνέχεια των συναντήσεων του Δημάρχου κ. Ζεκεντέ με τον Πρόεδρο του ΟΣΜΑΕΣ κ. Μπαρμπόπουλο, μια 4η συνάντηση μεταξύ τους έγινε την Πέμπτη 27-8-2020 στην Αταλάντη όπου ο Δήμαρχος και με αφορμή την ανάληψη της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης , ζήτησε και την πλήρη ένταξη του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας στο Δήμο Λοκρών.
Ο κ. Μπαρμπόπουλος συμφώνησε αφού ζήτησε από τον Δήμαρχο να έχει υπόψη του πως αυτό σημαίνει την Εκκαθάριση του προγράμματος Μαλεσίνας με διαδικασίες χρονοβόρες (απόφαση του ΔΣ Λοκρών, απόφαση του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ, απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου, απόφαση του νομοθετικού τμήματος του ΓΕΣ, απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου(ΑΝΣΣ) , σύγκλιση της επιτροπής εκκαθάρισης του προγράμματος Μαλεσίνας, καταγραφή περιουσιακών στοιχείων ΟΣΜΑΕΣ, πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής κ.λ.π.) γεγονός που σημαίνει πως θα χρειαστεί ακόμα μια παράταση θητείας του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ το οποίο θα προωθήσει τις διαδικασίες μέχρι να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του οικισμού.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να συναντήσει τους αρμόδιους για την παράταση της θητείας τον ΥΦΕΘΑ κ.Αλκ. Στεφανή και τον Υπ.Οικονομικών κ. Χρ.Σταικούρα.
Ωστόσο η διαδικασία της ανάληψης του δικτύου συνεχίζεται παράλληλα με τη συνάντηση των νομικών του Δήμου και του ΟΣΜΑΕΣ για τη σύνταξη του κοινού συμφωνητικού .
Μια επίσης άτυπη συνάντηση είχαν η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας με το Δήμαρχο την Δευτέρα 31-8-2020 όπου συζητήσαμε τα θέματα αυτά και δεσμευτήκαμε να βοηθήσουμε κατά το δυνατόν προς την κατεύθυνση αυτή με την προυπόθεση πως οι δυο διαδικασίες (η Ανάληψη της διαχείρισης του δικτύου από το Δήμο και η πλήρης ένταξη του Οικισμού στο Δήμο) θα προχωρούν μεν παράλληλα αλλά με προτεραιότητα την ανάληψη της διαχείρισης του δικτύου νερού, υπόθεση που επείγει. Παρών ήταν ο κ.Πασπάλας
Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να συναντηθεί ο Δήμαρχος με το ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή αναφορικά για την παράταση της θητείας του ΔΣ ΟΣΜΑΕΣ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΟΣΜΑΕΣ όπου θα συναντηθεί με τον Κ. Μπαρμπόπουλο. Παρόντες θα είναι οι δικηγόροι και των δυο πλευρών.
Αντιλαμβάνεστε πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα πλην όμως αισιοδοξούμε πως και αυτή τη φορά όλα θα πάνε κατ`ευχήν.
Φιλικά το ΔΣ