Friday, September 25, 2020

Ενέργειες ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών(γριγρι) στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αγ. Ιωάννη Θεολόγου Δήμου Λοκρών.

Καλημέρα σας 

Σας κοινοποιούμε την επιστολή μας προς το Λιμεναρχείο Αταλάντης αναφορικά με τα μεσαία αλιευτικά σκάφη(μηχανότρατες-γριγρι) που ελλιμενίζονται στο Αλιευτικό Καταφύγιο Θεολόγου.

Φιλικά το ΔΣ

ΠΡΟΣ: Γ Λ/Σ Σκάλας Αταλάντης atalanti@hcg.gr
ΚΟΙΝ: Λιμεναρχείο Στυλίδας stylida@hcg.gr

Θέμα: Ενέργειες ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών(γριγρι) στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αγ. Ιωάννη Θεολόγου Δήμου Λοκρών.

Σχετικά: α) Α.Π. 2141.1/651/20 απάντηση του Γ Λ/Σ Σκάλας Αταλάντης
β)Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας 3-8-2020 για τα γριγρι.
γ) 2 ψηφιακές φωτογραφίες και 1 video του Αλ. Καταφυγίου και των γριγρι της 15/9/2020 ώρα 15.40

Σε συνέχεια της απάντησής σας (σχετ. α) στο Ψήφισμα της ΓΣ του Συλλόγου μας (σχετ. β) σας παραθέτουμε ψηφιακές φωτογραφίες και video από το Αλ. Καταφύγιο Θεολόγου (σχετ. γ) τις οποίες μας έστειλε μέλος του Συλλόγου μας, όπου φαίνεται σαφώς το φορτηγό-ψυγείο σταθμευμένο στην προβλήτα δίπλα ακριβώς από τα τρία αλιευτικά σκάφη(γριγρι) και την κίνηση των πληρωμάτων.
Ολη αυτή τη δραστηριότητα έλαβε χώρα χωρίς τον προβλεπόμενο υγειονομικό και οικονομικό έλεγχο από την Υπηρεσία σας που όφειλε να παρίσταται.
Στο σημείο αυτό να σας ενημερώσουμε πως τα σκάφη αυτά ελλιμενίζονται στο Αλ. Καταφύγιο του Θεολόγου γύρω στις 3 -4 το πρωί και αποπλέουν γύρω στις 6-7 το απόγευμα, παραμένουν δηλαδή 15-16 ώρες και όχι όπως γράφετε στο τέλος της παραγράφου 3 της απάντησής σας «καταπλέουν εκεί για λίγες ώρες» ,
Το γεγονός αυτό, κατά τη γνώμη μας, σημαίνει πως είναι αναγκαία μια λεπτομερέστερη παρακολούθηση της κίνησης των εν λόγω αλιευτικών από μέρους σας και που στην προκειμένη περίπτωση θα επιβεβαιώσει την αλήθεια των γραφομένων μας
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα εξής:
1ον Τι μέτρα θα λάβετε κατά των υπευθύνων των αλιευτικών σκαφών (σχετ. γ) για την, κατά την άποψή μας, παράνομη αυτή ενέργεια.
2ον Αν , σύμφωνα με όσα γράφετε στην παραγραφο 3, γνωρίζετε η μειοψηφία των σκαφών που ελλιμενίζεται στο Αλ. Καταφύγιο του Θεολόγου πού τελικά εκφορτώνουν τα νωπά αλιεύματα.
3ον Αν ελέγχετε τις δραστηριότητες των αλιευτικών σκαφών στο Αλ. Καταφύγιο του Θεολόγου ώστε να γνωρίζετε αν γίνεται πράγματι ανεφοδιασμός ή παράνομη πώληση των αλιευμάτων.
Με εκτίμηση
η πρόεδρος
ο γεν. γραμματέας