Tuesday, November 24, 2020

Greenpeace: Το τώρα και το μέλλον πάνε μαζί❕

Καλησπέρα σας
Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση της Greenpeace την οποία λάβαμε
Φιλικά Το ΔΣ
 

 Greenpeace: Το τώρα και το μέλλον πάνε μαζί

« Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι: θα γυρίσουμε στα ίδια; Ή θα κάνουμε αυτά που χρειάζεται για να βελτιώσουμε την κοινωνία μας και να προστατεύσουμε εμάς, τους συνανθρώπους μας, αλλά και το περιβάλλον που ζούμε; Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και σε αυτό το δεύτερο lockdown που ζούμε, σου ευχόμαστε υγεία, κουράγιο και να είσαι ασφαλής. Έχουμε δρόμο ακόμα για να βγούμε από την κρίση, όμως το παρόν και το μέλλον είναι αλληλένδετα. Με τις προτάσεις μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τωρινή κρίση, να αλλάξουμε το μέλλον και οι επιδοτήσεις που θα λάβει η χώρα μας από την ΕΕ να μην πάνε χαμένες!»

Οι προτάσεις της Greenpeace  για μία πράσινη και δίκαιη ανάκαμψη, ενόψει της κατάθεσης του προσχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης  θέτουν τις απαραίτητες βάσεις για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο μετά την πανδημία, με επίκεντρο την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του περιβάλλοντος . Απαιτούνται πολιτικές που θα οικοδομήσουν ένα βιώσιμο και δίκαιο μέλλον αντί των παλαιών δομών και κατευθύνσεων που οδήγησαν σε μία ακόμα κρίση.

Οι προτάσεις της Greenpeace περιλαμβάνουν 7 θεματικές: κλιματική κρίση, αγροδιατροφικό μοντέλο, προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, καταναλωτικό μοντέλο και κυκλική οικονομία, πλανητική υγεία, κοινωνική δικαιοσύνη και πακέτο ανάκαμψης. Κάθε θεματική περιλαμβάνει προτάσεις για μέτρα, τομείς δράσης, κατευθύνσεις και πολιτικές που εφόσον εφαρμοστούν θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ουσιαστική ανάκαμψη από την παρούσα κρίση, αλλά και στη θωράκισή μας από επόμενες. Οι προτάσεις δεν είναι εξαντλητικές αλλά προσφέρουν μία πρώτη βάση πάνω στην οποία πρέπει να αναπτυχθεί η κάθε θεματική, ώστε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλες και όλους.