Tuesday, October 16, 2007

Και όμως....λειτουργούν κανονικά!!!!!!!!

Monday, October 15, 2007

Δεν θα υπήρχε καταλληλότερη μέρα ,σημειολογικά τουλάχιστον , από τη σημερινή 15 Οκτωβρίου ημέρα που οι bloggers ενώνονται για το Περιβάλλον, για να λάβουμε ένα έγγραφο από τη Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το οποίο ανακαλούνται οι αποφάσεις άδειας σκοπιμότητας ίδρυσης και ανανέωσης μίσθωσης της θαλάσσιας έκτασης των 10 στρεμμάτων στη θέση "Ν.Γάιδαρος" Δήμου Αταλάντης Ν.Φθιώτιδας.

Τί σημαίνει αυτό;;;;
Δύο πράγματα:
1ον οτι ένας από τους μακροχρόνιους αγώνες μας δικαιώθηκε και
2ον ότι κάποιες Υπηρεσίες του Δημοσίου τελικά ......λειτουργούν κανονικά!!!
Δυο λόγια για να καταλάβετε την υπόθεση:
Εδώ και κάποια χρόνια ένας επιχειρηματίας ιχθυοτρόφος, ο οποίος λειτουργούσε μια μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Νήσο Γάιδαρος του Δήμου Αταλάντης, μετέφερε δίπλα σ` αυτήν παράνομα και αυθαίρετα μια άλλη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας που διατηρούσε στην Εύβοια με σκοπό να τις ενώσει σε μια τεράστια ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα.
Τη λειτουργούσε δε ανερυθρίαστα ρυπαίνοντας τη θάλασσα του Κόλπου του Θεολόγου -Αταλάντης παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών Αταλάντης και Μαλεσίνας
Ο Σύλλογός μας διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα από την πρώτη στιγμή και στη συνέχεια με αλλεπάλληλα έγραφα προς τις συναρμόδιες Υπηρεσίες ,κατόρθωσε να πραγματοποιηθούν αυτοψίες στο χώρο από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Χωροταξίας καθώς και του Λιμεναρχείου Αταλάντης, να διαπιστωθεί η παρανομία του επιχειρηματία και να του επιβληθούν πρόστιμα!
Στη συνέχεια με επιμονή και υπομονή κατόρθωσε να επιτύχει πρώτα την αρνητική απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τη μεταφορά της μονάδας και στη συνέχεια το σημερινό έγγραφο όπου του ανακαλείται η άδεια λειτουργίας και η εκμίσθωση της θαλάσσιας έκτασης!!!!
Θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τον κ. Βλαχώνη και τον προιστάμενο κ. Μπουρλή, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκούρα και τον προιστάμενο κ. Γρεβενίτη και φυσικά το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας κ. Αθ.Σκορδά που υπέγραψε τις αποφάσεις αυτές.

Ενας ακόμη αγώνας μας για την Προστασία του Περιβάλλοντος δικαιώθηκε!!!!!!