Thursday, September 1, 2016

προτασεις του Συλλόγου μας προς το ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ

ΠΡΟΣ: Αρχηγό ΓΕΣ1. ΠΡΟΣ: 1. Αρχηγό ΓΕΣ
2.Β Υπαρχηγό ΓΕΣ
3. Δ.Σ. ΟΣΜΑΕΣ

Θέμα: Προτάσεις του Συλλόγου μας για ενέργειες του ΔΣ ΟΣΜΑΕΣ με την ανάληψη των καθηκόντων του

Αξιότιμοι κύριοι
    Αρχικά να συγχαρούμε το νέο ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας
    Πρόθεσή μας είναι να σας ενημερώσουμε για το φλέγον ζήτημα του οικισμού μας , την υδροδότηση και να σας ενημερώσουμε για τις μέχρι στιγμής ενέργειές μας.

Τον Ιανουάριο 2016 διεκόπη η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων του δικτύου ύδρευσης λόγω χρεών του ΟΣΜΑΕΣ στη ΔΕΗ και περί το τέλος του ιδιου μήνα επανασυνδέθηκε με μεσολάβηση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας.
    Ωστόσο το δίκτυο ύδρευσης παρέμεινε κλειστό με ευθύνη του π. Προέδρου του ΔΣ κ. Γ Παναγόπουλου.

    Ο Σύλλογός μας αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο για τον οικισμό μας από την έλλειψη νερού πήρε πρωτοβουλία και συνεργαζόμενος με την Επιτροπή Μονίμων κατοίκων ΟΣΜΑΕΣ (ΕΜΚΟ) αλλά και μετά από περιπέτειες μηνών επέτυχε με ασφαλιστικά μέτρα και με προσωρινή διαταγή της προέδρου Πρωτοδικών, η οποία παρετάθη μέχρι τις 28-11-2016, να παραλάβει μέσω του Γεν. γραμματέα του Συλλόγου μας και νομικού συμβούλου κ. Δημήτρη Μαούνη τα κλειδιά των εγκαταστάσεων και να λειτουργήσει το δίκτυο ύδρευσης.
    Στη συνέχεια με ομόφωνη απόφαση της Ανοιχτής Συγκέντρωσης της 23-7-2016 ζήτησε από τους οικιστές Εκτακτη Εισφορά των 50 Ε και με χρηστή διαχείριση των χρημάτων και με συνεργασία του πρώην φύλακα του ΟΣΜΑΕΣ κ. Αντώνη Γκίζα και επαγγελματιών που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον ΟΣΜΑΕΣ (κ.κ. Φίλη και Παπαθωμά), προχώρησε σε έλεγχο του όλου συστήματος ύδρευσης το οποίο είναι παντελώς διαλυμένο από έλλειψη συντήρησης, αντικατέστησε τη χαλασμένη αντλία της γεώτρησης 2 με νέα, επισκεύασε τους ηλεκτρολογικούς πίνακες, επισκεύασε την αντλία της Δεξαμενής Αρχής, αυτήν της δεξαμενής Πέρατος ,τις δύο αντλίες των Δεξαμενών 3 και 4 και τον υπολογιστή του αυτομάτου συστήματος, ενώ έχει προς επισκευή τις άλλες δυο αντλίες της δεξαμενής Αρχής, έχει σκοπό να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες οι οποίες θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος και αποπληρώνει σταδιακά τις οφειλές των έργων και των ανταλλακτικών.
    Αποτέλεσμα το δίκτυο ύδρευσης να λειτουργεί πολύ καλά και το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού μας να υδρεύεται.


   Επίσης έχει στην κατοχή του 3 τηλεφωνικές γραμμές και μια internet για την ενεργοποίηση του συστήματος φύλαξης των εγκαταστάσεων από την GROUP 8

  Παράλληλα συνεργάστηκε και συνεχίζει να συνεργάζεται με ομάδες οικιστών διαφορετικών περιοχών του οικισμού μας οι οποίοι υπέφεραν από πολύμηνη στέρηση του νερού λόγω εμφράξεων στις σωληνώσεις και οι οποίοι με αυτοχρηματοδότηση ανέθεσαν στον έμπειρο πρώην εργολάβο του ΟΣΜΑΕΣ κ. Κώστα Πασπάλα την απόφραξη των σωληνώσεων .
    Ετσι τμηματικά αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία του δικτύου προς μεγάλη ανακούφιση των οικιστών .

    Σε ότι αφορά τώρα τις προτεραιότητες του νέου ΔΣ εκτίμησή μας είναι ότι
1.Θα πρέπει να σταλούν άμεσα επιστολές προς τους οικιστές για πληρωμή έκτακτης εισφοράς ώστε να γίνει διακανονισμός-ρύθμιση με τη ΔΕΗ σχετικά με το δυσθεώρατο χρέος.

2.Να γίνει καταμέτρηση των μετρητών ύδατος των οικιστών και να σταλούν οι λογαριασμοί από τους οποίους είναι δίκαιο να εκπέσουν τα ποσά όσων έχουν καταβάλλει έκτακτη εισφορά στο Σύλλογό μας.( οι καταστάσεις των ονομάτων είναι στη διάθεσή σας).
3).Να προσληφθεί με τα προηγούμενα καθήκοντα ως φύλακα του οικισμού μας ο κ. Αντώνης Γκίζας
4).Η επιλογή των εργολάβων επισκευής και συντήρησης του δικτύου ύδρευσης να γίνεται ,εκτός των άλλων προβλεπομένων προσόντων, με κριτήριο εντοπιότητας , να είναι δηλαδή Μαλεσιναίοι οι οποίοι έχουν εργαστεί στο παρελθόν με τον ΟΣΜΑΕΣ και έχουν την απαιτούμενη υποδομή, εμπειρία και συνέπεια .
   Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να επιβλέπει τις εγκαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης αναμένοντας να λάβει από Σας εντολές.
   Στη συνέχεια, εφόσον το θελήσετε θα παραμείνει ως υποστηρικτική ομάδα σας.


ΥΓ
    Σας επισυνάπτουμε τις προτάσεις της Επιτροπής Μονίμων Κατοίκων ΟΣΜΑΕΣ(ΕΜΚΟ) την οποία στηρίζουμε και με την οποία συνεργαζόμαστε άριστα.


Με τιμή
Για το ΔΣ

Η πρόεδρος Νανά Τσούμα Κακαβούλη
Ο γεν γραμματέας Δημήτρης Μαούνης