Thursday, June 29, 2017

Συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο

Καλησπέρα σε όλους
Προχτες Τρίτη 27-6-2017 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των οικιστών του προγράμματος ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας στο Πολεμικό Μουσείο μετά από πρόσκληση του ΔΣ του Συνεταιρισμού μας όπου έγινε μια πλήρης ενημέρωση της κατάστασης που επικρατεί στον οικισμό μας.
Απο την ενημέρωση προκύπτουν τα εξής:
1) Είναι επιτακτική η ανάγκη κατάθεσης 100 ευρώ από κάθε οικιστή στο λογαριασμό εισφορών του ΟΣΜΑΕΣ (GR 710 171 902 000 690 212 8843 596) Τράπεζα Πειραιως το οποίο θα συμψηφιστεί στην έκδοση των αντίστοιχων λογαριασμών( φωτ.3) ώστε να είναι δυνατή η σύναψη σύμβασης με εργολάβο και η υδροδότηση του οικισμού μας
2) Το ΔΣ του Συνεταιρισμού απεδέχθη να συμψηφιστούν στους λογαριασμούς ύδρευσης οι έκτακτες εισφορές που δόθηκαν το περασμενο καλοκαιρι για την υδροδότηση.
3)Ως εκτιμάται και μετά την επιστολή του Συλλόγου μας προς τον αν. Υπουργό ΕΘΑ και τη συννενόησή του με ανώτατα στελέχη της επιχείρησης, η ΔΕΗ θα αποδεχθεί την προτεινόμενη από το ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ ρύθμιση του χρέους μας, δηλαδή 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή. Αντιλαμβάνεστε πως θα είναι απογοητευτικό να έχουμε ρεύμα στις εγκαταστάσεις και να μην προχωρήση η υδροδότηση λόγω της μη συγκέντρωσης των χρηματωνγια τη σύμβαση του εργολάβου.
4)Το ΔΣ του Συνεταιρισμού δια του Προέδρου δεσμεύτηκε ότι θα κινήσει όλες τις νομικές και ποινικές διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να ειπραχθούν όλες οι βεβαιωμένες οφειλές τωνοικιστών τόσο για την υδροδότηση όσο και για τις εισφορές.
Ο έλεγχος θα γίνει πρώτα δειγματοληπτικά.
5) Με απόφαση του ΔΣ κατατέθηκε προς την ιεραρχία αίτημα παράτασης της θητείας του ώστε να επιλυθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες που έχει ο Συνεταιρισμός μας.
6)Δόθηκαν εξηγήσεις για ποιους λόγους δεν εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί-απολογισμοί από τα έτη 2009 και μετά διότι η ΓΣ του Συνεταιρισμού δηλαδή το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο(ΑΝΣΣΥ) τα γύρισε πίσω λόγω καποιων προβλημάτων. Επίσης δεν εχουν καταρτιστεί προυπολογισμοί των ετών 2015 και 2016, ενώ ο προυπολογισμός του 2017 καταρτήστηκε και εγκρίθηκε.
7) Σε ότι αφορά την υπαγωγή στο Δήμο Λοκρών ο νόμος προβλέπει πως αυτό μπορεί να γίνει μονο με την εκκαθάριση του προγράμματος η οποια όμως αποτελεί πολύ δύσκολο έργο καθώς πρέπει πρώτα να εκποιηθεί όλη η περιουσία του οικισμού μας και να μη μείνει κανένα περιουσιακό στοιχειο. Αυτό όμως για να γίνει σκοντάφτει σε δικαστικές διαμάχες και δικαστικά προβλήματα με καταπατήσεις.
8)Ο εργολάβος κ. Κώστας Πασπάλας προσφέρθηκε να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του για ένα μήνα για να καταστεί εφικτή η επαναυδροδότηση του οικισμού μας μέχρις ότου αρχίσουν να συγκεντρώνονται τα απαιτούμενα χρήματα για την επίσημη εργολαβία. Στις υπηρεσίες αυτές δεν περιλαμβάνονται τα υλικά τα οποία ενδεχομένως να απαιτηθουν σε τυχόν βλάβη του συστήματος και ο Σύλλογός μας εξετάζει να γίνει αρωγός στεκόμενος ακομη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων.
Καλούμε και πάλι τους συνοικιστές μας να ενημερώσουν γνωστούς και φίλους ώστε να κατατεθεί το ποσόν των 100 ευρώ στο λογαριασμό εισφορών του ΟΣΜΑΕΣ ( GR 710 171 902 000 690 212 8843 596 ) Τράπεζα Πειραιώς με αποτέλεσμα να γίνει επιτέλους εφικτή η επαναλειτουργία του δικτύου ύδρευσης και να διασφαλιστεί η λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Εκτιμούμε θετική την παρουσία του ΔΣ και ειλικρινές το ενδιαφέρον του για την επίλυση των προβλημάτων
Φιλικά το ΔΣ του Συλλόγου μας