Wednesday, July 19, 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καλησπέρα σας
Μετά από επικοινωνία με τον τεχνικο σύμβουλο της εταιρίας Γεώργιος Κ. Πασπάλας κύριο Κώστα Πασπάλα θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
1) Κατ`αρχήν θεωρούμε χρήσιμο να πάρετε με λόγια απλά μια ιδέα των εγκαταστάσεων του δικτύου ύδρευσης οι οποίες,όπως είναι γνωστό, ανήκουν καθ`ολοκληρίαν σε εμάς τους οικιστές, έχουν πληρωθεί από χρήματά μας και αποτελούν μέρος της περιουσίας του οικισμού μας.
Οι εγκαταστάσεις αποτελούνται από δυο γεωτρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή του Μαρτίνου και είναι η Γ1(με μικρή ισχύ) και η Γ2 (με μεγάλη ισχύ στην οποία πέρσι αγοράσαμε νέα αντλία καθώς είχε καταστραφεί η παλαιά). Η αγορά έγινε με χρήματα των οικιστών προερχόμενα από έκτακτες εισφορές προς το Σύλλογό μας.
Μετά τις γεωτρήσεις ο αγωγός ύδατος 200 περίπου μέτρα πιο κάτω φθάνει στο Αντλιοστάσιο Αρχής(Δεξαμενή Αρχής) , στη συνέχεια προχωρεί στο ενδιάμεσο αντλιοστάσιο(Δεξαμενή Μέσης) όπου πρόπερσι 2015 αγοράσαμε πάλι με χρήματα των οικιστών 2 νέες αντλίες και μετά στη Δεξαμενή Κορυφής που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του Μαρτίνου.
Κατόπιν με φυσική ροή το νερό κυλάει μέσα στον αγωγό ο οποίος φθάνει στο δρόμο της εξόδου προς την ΕΟ και κοντά στο βουστάσιο. Εκεί υπάρχει η Δεξαμενή Ηρεμίας, το Ταχυδιηλιστήριο το οποίο έχει παρακαμφθεί και αμέσως μετά η Δεξαμενή Πέρατος.
Οι Δεξαμενές αυτές ήταν γεμάτες νερό από τότε που διεκόπει η υδροδότηση το Δεκέμβριο 2016.
Από τη Δεξαμενή Πέρατος ο αγωγός μπαίνει πια στον οικισμό μας και μία γραμμή γεμίζει τη Δεξαμενή 1, όπου μέσα υπάρχουν οι αντλίες για τις δεξαμενές Δ3 και Δ4 και μια δεύτερη γραμμή η οποία γεμίζει τη Δεξαμενή 2
Από αυτές τις 4 Δεξαμενές υδρεύεται ο οικισμός μας μέσω του δικτύου.
Οι Δεξαμενές αυτές μετα τη διακοπή του νερού το Δεκέμβριο 2016 ήταν άδειες.
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 η εταιρία Γεώργιος Κ. Πασπάλας ανέλαβε επισήμως τη δίμηνη δοκιμαστική λειτουργία του δικτύου ύδρευσης.
Το ίδιο βράδο ο κ. Πασπάλας μετά από σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ έριξε στη Δεξαμενή Αρχής αρκετή ποσότητα χλωρίου για να απολυμάνει τον αγωγό του νερού από την πολύμηνη ακινησία και το άδειασε απο τη Δεξαμενή Πέρατος.
Στη συνέχεια άνοιξε τις γεωτρήσεις γέμισε πάλι τη Δεξαμενή Αρχής με νερό και το άδειασε από την Πέρατος. Ετσι ξεπλύθηκε ο αγωγός από το χλώριο.
Γίνεται αντιληπτό ότι αυτό το χλωριωμένο νερό ΔΕΝ έφτασε στις Δεξαμενές του οικισμού συνεπώς ούτε στα σπίτια μας!
Αρα οι πληροφορίες του να κλείσουμε τις βάνες ανάντι των υδρομέτρων μας για να μη εισρεύσει μέσα χλώριο κ.λ.π ήταν άσχετες!!!!
Τη Παρασκευή το πρωί ο κ. Πασπάλας ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία του δικτύου και άρχισαν να υδρεύονται τα πρώτα σπίτια ενώ λειτουργεί κανονικά στη Δεξαμενή Κορυφής το μηχάνημα χλωρίωσης του νερού.
Δεδομένου ότι το δίκτυο ήταν άδειο θα χρειαστούν κάποιες ημέρες μέχρι να γεμίσει και να πάρουμε νερό όλοι.

2) Τα υδρόμετρα και οι αποφράξεις του δικτύου μεγάλης έκτασης θα επιβαρύνουν τους οικιστές.
3) Δύο αντλίες εφεδρικές των Δεξαμενών 3 και 4 επισκευάστηκαν ενώ η μία με βλάβη στο μηχανικό μερος μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο της WILO για επισκευή.
Οι φωτογραφίες είναι από τη συντήρηση των ηλεκτρολογικών πινάκων, των ανλτιών και της χλωρίωσης.
Φιλικά το ΔΣ