Wednesday, August 2, 2023

Τερατώδη ΠΛΩΤΑ φωτοβολταϊκά λοιπόν θα σκεπάσουν τη θάλασσά μας


 

Τα άσχημα νέα δυστυχώς συνεχίζονται!
 
Μετά τη ΘΕΤΙΚΗ και απαράδεκτη Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας το οποίο, με πλειοψηφία τους συμβούλους του συνδυασμού του περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ την αύξηση των δυναμικοτήτων των ιχθυοτροφείων της Αταλάντης και της Λάρυμνας από 6.000 τόνους σε 31.000 τόνους ψαριών, έρχεται τώρα η λαίλαπα των ΠΛΩΤΩΝ φωτοβολταϊκών!
 
Τερατώδη ΠΛΩΤΑ φωτοβολταϊκά λοιπόν θα σκεπάσουν τη θάλασσά μας σε δύο περιοχές στον κλειστό Βόρειο Ευβοϊκό αλλά και το Νότιο Ευβοϊκό , περιοχές ήδη επιβαρυμένες από κάθε λογής εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και από την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στο εγγύς μέλλον.
 
Ο λόγος για την αίτηση χορήγησης Βεβαίωσης Παραγωγού που κατατέθηκε στις 6 Ιουλίου προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την εγκατάσταση φαραωνικών πλωτών φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) που θα σκεπάσουν την επιφάνεια της θάλασσας στον Βόρειο και Νότιο Ευβοϊκό κόλπο και στον κόλπο της Δομβραίνης στις νότιες ακτές της Βοιωτίας.
 
Πρόκειται για ένα τριπλό χωροταξικά έργο που εκτείνεται σε 3 περιφερειακές ενότητες (Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας) και 4 δήμους (Δομοκού, Θηβαίων, Κύμης-Αλιβερίου και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας), με ισχύ 11.650 MW ή 11,6 γιγαβάτ!
 
Εφόσον αδειοδοτηθούν, τα πλωτά φωτοβολταϊκά θα καταλάβουν και θα σκεπάσουν την επιφάνεια της θάλασσας σε έκταση 31,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, 57,2 τ.χλμ. στον Νότιο Ευβοϊκό και 6,9 τ.χλμ. στον κόλπο της Δομβραίνης ή σε συνολικά 95.600 στρέμματα.
 
Στη φωτογραφία που ακολουθεί είναι από τη σελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας www.rae.gr θα διαπιστώσετε το νέο, μετά τις ιχθυοκαλλιέργειες , τερατούργημα που θα πλήξει τον Βόρειο Ευβοϊκό.