Sunday, June 30, 2024

Ποια φύκια δείχνουν ότι η παραλία είναι κατάλληλη και ακατάλληλη για μπάνιο


 

Με σκοπό να αποφύγουμε τις “κακοτοπιές” η Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία ετοίμασε έναν “Οδηγό” καθαρότητας των ακτών κολύμβησης με βάση τις κοινωνίες των μακροφυκών (φύκη ορατά με γυμνό οφθαλμό) που ζουν σε αυτές.

Δείτε στη φωτογραφία ποια φύκια δείχνουν ότι η παραλία είναι κατάλληλη και ακατάλληλη για μπάνιο

Thursday, June 27, 2024

Ακόμη μια φορά ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ


 

Καλησπέρα σας
Ακόμη μια φορά απευθυνόμαστε στου οικοπεδούχους , τους εργολάβους και τους κηπουρούς του ΟΣΜΑΕΣ δημοσιεύοντας την εξής ενημέρωση:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ 20/2024 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ (ΦΕΚ 2695/9.5.2024, ΤΕΥΧΟΣ Β’)
 
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
 
ΠΟΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΑΦΟΡΑ:
1)ΕΝΤΟΣ εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων
2)ΕΝΤΟΣ Ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο 3)Σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100μ από τα όρια των παραπάνω περιοχών.
4)Σε εκτός σχεδίου κτίσματα για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας (και όχι σε εκτάσεις χωρίς κτίσμα σε εκτός σχεδίου περιοχές εκτός εάν εμπίπτουν στην κατηγορία 3).
ΠΟΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΦΟΡΑ:
1) Ιδιοκτήτες
2) Νομείς
3) Επικαρπωτές
4) Μισθωτές ή Υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών χώρων
ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ
Οι διαμορφωμένοι συντηρημένοι κήποι, φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων πολυκατοικιών κ.α.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ:  
Μέχρι 30 Ιουνίου 2024 (για τα επόμενα έτη από 1η έως 30 Απριλίου)
ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ
Σε ηλεκτρονική πλατφόρμα akatharista.gr, μέχρι 30 Ιουνίου 2024 (για τα επόμενα έτη μέχρι 30 Απρίλιου κάθε έτους).
ΤΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ
Παρατηρούνται φαινόμενα καθολικής εκχέρσωσης της αυτοφυούς βλάστησης με βαριά μηχανήματα έργου, συχνά χωρίς την απαιτούμενη ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ από την πολεοδομία, πράξη που επισύρει πρόστιμα.
Ιδιαίτερα στην πυρόπληκτη περιοχή που προσπαθεί να ανακάμψει είναι πολλαπλά εγκληματικό, γιατί καταστρέφει τη χλωρίδα και την πανίδα, δημιουργεί διάβρωση του εδάφους και πλημμυρικά φαινόμενα σε περίπτωση βροχόπτωσης. Δημιουργεί τόνους υπολειμμάτων καθαρισμού και αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Πρέπει οι ιδιόκτητες αυστηρώς να περιορίζονται στις παρακάτω εργασίες όπως περιγράφονται στο Άρθρο 2 της 20/2024 Π.Δ., ως προς τη «Διαδικασία καθαρισμού».
Ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:
«α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
β. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
στ. Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.»
--------------------------------------------------------
ΠΡΟΣΟΧΗ
Επισημαίνουμε πάλι την 1η ανακοίνωση που δημοσιεύσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση:
«Καλούνται οι οικιστές και οικοπεδούχοι να περιορίσουν αυτή την περίοδο την μεταφορά κλαδεμάτων στην χωματερή της Μαλεσίνας, λόγω προβλημάτων στην λειτουργία της , εξαιτίας κάποιας πυρκαγιάς που κατασβέστηκε.
Όσοι εκ των οικιστών και οικοπεδούχων επιθυμούν, μπορούν να ειδοποιούν την σχετική υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης τηλ. 2233080158 να παραλαμβάνει με φορτηγό τα κλαδέματα έμπροσθεν της οικίας τους ή του οικοπέδου τους έναντι κάποιου τιμήματος
(παραβόλου) ή να εξασφαλίσουν με δική τους ευθύνη τον θρυμματισμό εντός του οικοπέδου τους.
Οπως επίσης να μην αποψιλώνουν τα οικόπεδά τους, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να καθαρίζονται από ξερόχορτα και κλαδέματα), διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος πλημμυρών και καταστροφή των δρόμων, όπως μας ενημέρωσαν από τον Δήμο.»

Wednesday, June 26, 2024

Ρύπανση της θάλασσας από τις παράνομες συνδέσεις αγωγών λυμάτων στις Λιβανάτες

Καλημέρα σας
Σας ενημερώνουμε πως χθες, μετά από καταγγελία κατοίκων των Λιβανατών, λάβαμε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε όπου διαπιστώνεται ότι συνεχίζεται η ρύπανση της θάλασσας από τις παράνομες συνδέσεις αγωγών λυμάτων με το δίκτυο ομβρίων υδάτων τα οποία καταλήγουν σε ρέμα και από εκεί στη θάλασσα. Διακρίνεται το σκούρο γκρι χρώμα των νερών μπροστά στην προβλήτα.
Ενημερώσαμε το Δήμαρχο Λοκρών και από το Λιμεναρχείο Αταλάντης το οποίο κάλεσαν οι κάτοικοι, ζητήσαμε την Εκθεση αυτοψίας για περαιτέρω ενέργειες.
Το ΔΣ

 

 



Saturday, June 22, 2024

Δυο ανακοινώσεις από το Σύλλογό μας.

 

Καλησπέρα σας
Δυο ανακοινώσεις από το Σύλλογό μας.

1η ανακοίνωση 

 «Καλούνται οι οικιστές  και οικοπεδούχοι να περιορίσουν αυτή την περίοδο την μεταφορά κλαδεμάτων στην χωματερή της Μαλεσίνας, λόγω  προβλημάτων στην λειτουργία της , εξαιτίας κάποιας πυρκαγιάς που κατασβέστηκε.

Όσοι εκ των οικιστών και οικοπεδούχων επιθυμούν, μπορούν να ειδοποιούν την σχετική υπηρεσία καθαριότητας  του Δήμου Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης τηλ. 2233080158  να παραλαμβάνει με φορτηγό τα κλαδέματα έμπροσθεν της οικίας τους ή του οικοπέδου τους έναντι κάποιου τιμήματος (παραβόλου) ή να εξασφαλίσουν με δική τους ευθύνη τον θρυμματισμό εντός του οικοπέδου τους.

Οπως επίσης να μην αποψιλώνουν τα οικόπεδά τους, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να καθαρίζονται από ξερόχορτα και κλαδέματα), διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος πλημμυρών και καταστροφή των δρόμων, όπως μας ενημέρωσαν από τον Δήμο.»

 2η Ανακοίνωση.

«Επειδή έχουν αναφερθεί ενέργειες για καταπάτηση των ΕΚΤΟΣ σχεδίου εκτάσεων του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ , καλούμε τους συνοικιστές μας όπως ενημερώνουν τον Σύλλογο όταν αντιλαμβάνονται ύποπτες ενέργειες όπως διανοίξεις δρόμων , δενδροφυτεύσεις, περιφράξεις ώστε να ενημερωθεί ο ΟΣΜΑΕΣ και μετά την συγκρότηση του Δ. Σ να γίνει ο σχετικός έλεγχος.»

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      

Ο ΓEΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 


 

Friday, June 21, 2024

"Βαθύς" καθαρισμός των οικοπέδων και όχι "αραίωση της θαμνώδους βλάστησης"

Καλησπέρα σας 

Μια "βόλτα" πάνω από τον ΟΣΜΑΕΣ και τον Θεολόγο με τη βοήθεια του Google Earth μπορεί να μας δώσει μια ιδέα των οικοπέδων που έχουν ήδη καθαριστεί μέχρι 25-5-2024. 

Στα περισσότερα "βαθύς" καθαρισμός και όχι "αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους" όπως αναγράφεται σαφώς στην Υπεύθυνη Δήλωση βάσει της 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.


 





Tuesday, June 18, 2024

Μια ανακοίνωση από το εργολάβο του δικτύου ύδρευσης κ. Πάσπάλα



Καλησπέρα σας
Μια ανακοίνωση από το εργολάβο του δικτύου ύδρευσης κ. Πάσπάλα:
 
"Ενημερώνουμε τους κ.κ. οικιστες ΟΣΜΑΕΣ πως συνεχίζουμε τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης επιλύοντας τα προβλήματα κυρίως των βουλωμάτων χωρίς όμως να έχουμε υπογράψει σύμβαση παρά μόνον με την παρότρυνση των Α&Β/ΓΕΣ.
Παρακαλούμε για βλάβες η επικοινωνία μόνο με μήνυμα στον τηλεφωνητή 2233051233 και στο mail g.k.paspalas@gmail.com
Ευχαριστούμε"

 

Sunday, June 16, 2024

Ανακοίνωση: Αγαπητοί συνοικιστές και μέλη του Συλλόγου μας:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ                             ΘΕΟΛΟΓΟΣ    16-6-2024  

       ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ                                          Αρ.Πρωτ.  1161

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ-ΟΣΜΑΕΣ

         ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Γράμμου 3Α Βριλήσσια 15235

ΑΦΜ 997541718  ΔΟΥ Χολαργού                     

Τηλ. 2106826085  6938851733                                

Email syllogostheologou@gmail.com    

http://theologos-env.blogspot.com

Μέλος του SOS Ευβοϊκός

Μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου ΑΚΤΑΙΑ για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος από τις Υδατοκαλλιέργειες

Αγαπητοί συνοικιστές και μέλη του Συλλόγου μας:


Λάβατε προ ημερών μια  «Εκτακτη ανακοίνωση»  του προέδρου του Συλλόγου μας αναφορικά με τα  «ενημερωτικά!!!»  μέιλ που λαμβάνετε από κάποιον  Πάρη Αποστολάκη με ψευδές  και ανυπόστατο περιεχόμενο  κατά των συμφερόντων του Συλλόγου μας και με κακόβουλους ισχυρισμούς , οι οποίοι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν, όταν η υπόθεση της υπαγωγής του οικισμού  ΟΣΜΑΕΣ  δρομολογήθηκε  τελεσίδικα  με την ψήφιση του σχετικού Νόμου.

 

Ο εν λόγω  υπέκλεψε τα mail σας από την επικοινωνία μας  και τα χρησιμοποιεί  προφανώς  χωρίς την άδειά σας με αθέμιτο  και ίσως παράνομο τρόπο.

 

Κατά την εκτίμησή μας θα πρέπει ή

-να του απαντήσετε  ότι δεν συμφωνείτε με τέτοιου είδους αθέμιτες πρακτικές και να του απαγορεύσετε να χρησιμοποιεί τα μέιλ σας, τα οποία έχετε δώσει αποκλειστικά και με τη συναίνεσή σας για χρήση τους από τον Σύλλογό μας  ή

-  μέσα από τις ρυθμίσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ο κάθε ένας και η κάθε μία από εσάς  να μπλοκάρετε την εισαγωγή μηνυμάτων από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Πάρη Αποστολάκη.

Σας κοινοποιούμε  λοιπόν  τα επίσημα έγγραφα που ακολουθούν, όπου  θα ενημερωθείτε - αν  ήδη δεν τα γνωρίζετε – ποιες είναι οι  δικές μας ενέργειες  αναφορικά με την ολοκληρωμένη μας πρόταση για την παράταση της θητείας του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος  χρόνος για την ολοκληρωτική και πολυαναμενόμενη υπαγωγή του οικισμού μας στον Δήμο Λοκρών, και ποιες οι ενέργειες του οικοπεδούχου  Πάρη Αποστολάκη και του οικιστή  Θεόδωρου Κολοκυθά με τις πιέσεις  τους προς έλληνες βουλευτές να μην ψηφίσουν την παράταση της θητείας του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ και με ψεύδη και κακόβουλους ισχυρισμούς κατά του Συλλόγου μας.

Επισυνάπτονται ενδεικτικά μερικές φωτογραφίες με λεζάντες των επιστολών του Συλλόγου μας και  μερικές  αυτών  των δύο ατόμων.

 

Τέλος,  ο Σύλλογός μας θα προστατεύσει με όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες  τα προσωπικά δεδομένα  των μελών του αλλά και τα ίδια τα μέλη του από οποιαδήποτε παράνομη συλλογή  και χρήση τους προσφεύγοντας στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου μας

 


 










Saturday, June 15, 2024

Τί τριτοκοσμική κατάσταση είναι αυτή στην είσοδο του Θεολόγου χτες Παρασκευή απόγευμα;;;



 
Τί τριτοκοσμική κατάσταση είναι αυτή στην είσοδο του Θεολόγου χτες Παρασκευή απόγευμα;;;
Τί χάλια!!!!
Τί ντροπή!!!!
Πού είναι η αντιδήμαρχος καθαριότητας που είναι μάλιστα και υπεύθυνη για τη Μαλεσίνα;;;
Πού είναι κύριε Δήμαρχε;;;;
Ντρεπόμαστε που περνάμε για να πάμε στα σπίτια μας, ντρεπόμαστε να καλέσουμε δυο φίλους μη δουν το χάλι αυτό και να φρίξουν!!!😡😡

 

Οι πρώτοι φετινοί έλεγχοι (5-2024 )των νερών κολύμβησης του Θεολόγου, της Βλυχάδας και της Λεκούνας


 
Καλησπέρα σας

Οι πρώτοι φετινοί έλεγχοι (5-2024 )των νερών κολύμβησης του Θεολόγου, της Βλυχάδας και της Λεκούνας από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας.
 
Μάιος 2024
 
Η θάλασσά μας καθαρή με μηδέν (0) κολοβακτηρίδια, μηδέν(0) εντερόκοκκους και νερά διαυγή!😊
 
Και όπως είπαμε, τον νου μας!
Η θάλασσά μας είναι ο στόχος!!

Wednesday, June 12, 2024

Ξέρεις τι είναι η Ποσειδωνία;

Αγαπητή φίλη / Αγαπητέ φίλε,
 

Όπως το δέντρο της ελιάς είναι το σύμβολο της ηπειρωτικής Μεσογείου, η Ποσειδωνία αποτελεί το σύμβολο της υποθαλάσσιας Μεσογείου! Παρόλο που οι ψαράδες και οι ναυτικοί την ονομάζουν “φυκιάδα”, δεν είναι φύκος αλλά ανθοφόρο φυτό, που δεν συναντάμε πουθενά αλλού στον κόσμο παρα μόνο στη λεκάνη της Μεσογείου! 

Τα λιβάδια Ποσειδωνίας έχουν ιστορία εκατομμυρίων ετών στη Μεσόγειο θάλασσα, έχοντας καταφέρει να επιβιώσουν από όλες τις αλλαγές και τις ακραίες κλιματικές συνθήκες, από την εποχή των δεινοσαύρων μέχρι και σήμερα, προσφέροντας ανεκτίμητα οφέλη στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. 

Στις ελληνικές θάλασσες τα βρίσκουμε σχεδόν παντού να περιβάλλουν σαν κορδέλα την ακτογραμμή, καταλαμβάνοντας περισσότερα από 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγεθος σχεδόν όσο η χερσαία επιφάνεια όλων των νησιών των Κυκλάδων.
 

Όπως τα δάση της ξηράς, έτσι και τα υποθαλάσσια δάση της Ποσειδωνίας, δεσμεύουν άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο. Τα λιβάδια Ποσειδωνίας χαρακτηρίζονται ως «οικοσυστήματα μπλε άνθρακα», καθώς δεσμεύουν και κατακρατούν μεγάλες ποσότητες άνθρακα κυρίως στα θαμμένα ριζώματά τους, λειτουργώντας ως αποθήκες. Αυτός ο μοναδικός οικολογικός θησαυρός, που είναι αντίστοιχης σημασίας με τους μεγάλους κοραλλιογενείς υφάλους των ωκεανών ή τα τροπικά δάση, πλέον απειλείται σοβαρά.
 

Δεδομένης της τεράστιας τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας, σημαντική και εντεινόμενη απειλή για τα λιβάδια Ποσειδωνίας είναι η ανεξέλεγκτη αγκυροβολία σκαφών: οι άγκυρες και οι αλυσίδες τραυματίζουν ή καταστρέφουν την Ποσειδωνία, αφήνοντας πίσω τους νεκρά ριζώματα και εκτεταμένα “έρημα” ξέφωτα στα λιβάδια. Εκτιμάται ότι μόνο τα τελευταία 50 χρόνια, οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν μειώσει τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο την έκτασή τους στη Μεσόγειο.
 

Με σκοπό την προστασία της Ποσειδωνίας, εδώ και έναν χρόνο έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε στη Μεσόγειο με στόχο να αναπτύξουμε στοχευμένες δράσεις. Στην Ελλάδα, οι παρεμβάσεις μας αφορούν τη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Γυάρου και την περιοχή Natura 2000 των Μικρών Κυκλάδων (Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Κέρος, Αντικέρια). Σε συνεργασία και με άλλους φορείς, θέτουμε στο επίκεντρο την προστασία της Ποσειδωνίας από την ανεξέλεγκτη αγκυροβολία, με στόχο να αποκατασταθεί η υγεία των «πνευμόνων» των θαλασσών μας!

Βίκυ Σταύρακα
Υπεύθυνη σχέσεων με υποστηρικτές

 

Μια ενημέρωση από τον εργολάβο του δικτύου ύδρευσης του ΟΣΜΑΕΣ κ. Πασπάλα.


 

Καλησπέρα σας
 
Μια ενημέρωση από τον εργολάβο του δικτύου ύδρευσης του ΟΣΜΑΕΣ κ. Πασπάλα.
 
Την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε τον οικισμό μας ο Αρχηγός του ΓΕΣ συνοδευόμενος από τον κ. Χαβιά και του έδωσε εντολή να προχωρήσει στη συντήρηση του δικτύου.
 
Ετσι λόγω καύσωνα το συνεργείο του κ. Πασπάλα τις νυχτερινές ώρες εντοπίζει με το μηχάνημά του τα "βουλώματα" των σωληνώσεων και πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα επισκευάζει τις βλάβες.
 
Παρακαλεί λοιπόν να μην ανησυχούν οι οικιστές όταν ακούν τις νύχτες θόρυβο από μηχανήματα και φορτηγά, είναι ο ίδιος ο κ. Πασπάλας με το συνεργείο του που ...ψάχνει για "βουλώματα!!!😊

Tuesday, June 11, 2024

Καταγγελία μέλους μας για πιθανή καταπάτηση οικοπέδων στην οδό 31 του ΟΣΜΑΕΣ


Καλησπέρα σας
 
Σας ενημερώνουμε πως μετά από καταγγελία μέλους μας για πιθανή καταπάτηση οικοπέδων στην οδό 31 του ΟΣΜΑΕΣ και την προώθηση του θέματος από τον Σύλλογό μας προς τη Δνση Περιβάλλοντος του Δήμου Λοκρών, διαπιστώθηκε πως τα οικόπεδα αυτά ανήκουν στα αδιανέμητα και ιδιοκτήτης είναι ο ΟΣΜΑΕΣ, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε και την υπόθεση.
 
Σας κοινοποιούμε το έγγραφο της Δνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Λοκρών.
 
Φιλικά το ΔΣ

 

Sunday, June 9, 2024

Ανακοίνωση

 Καλησπέρα σας

Μετά την επικοινωνία με τον Δντή της ΔΕΔΔΗΕ Λαμίας αναφορικά με την επιστολή μας για τα διάσπαρτα κλαδέματα που έχουν απομείνει μετά το κλάδεμα των πεύκων που προέβη η εταιρία στον ΟΣΜΑΕΣ καταλήξαμε στο εξής:
 
"Οποιος οικιστής ΟΣΜΑΕΣ διαπιστώσει κλαδέματα κάτω από κολώνες, γυμνά καλώδια αλλά και κατά μήκος του δικτύου πεταμένα μέσα σε οικόπεδα και σε κοινόχρηστους χώρους, τα οποία, κατά την εκτίμησή του, είναι της ΔΕΔΔΗΕ , να τηλεφωνεί στον εργολάβο κ. Μαναρίτσα στο 6974357041 δηλώνοντας απαραιτήτως το όνομά του, το Ο.Τ. και το οικ. της οικίας του και να του υποδεικνύει το σημείο ώστε να έρθει να τα μαζέψει".
Φιλικά το ΔΣ😊

Saturday, June 8, 2024

Σταθμός υδροπλάνων και στον Αγιο Ιωάννη Θεολόγο!

 

Καλημέρα σας

Μια είδηση που πιθανόν να την ακούσατε
 
Σταθμός υδροπλάνων και στον Αγιο Ιωάννη Θεολόγο!
 
"Με υδροπλάνα η διασύνδεση από Φθιώτιδα για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο - Έρχονται και τα υδατοδρόμια σε Αγ. Κωνσταντίνο και Στυλίδα
Ταχύτερες μετακινήσεις και μοναδικές τουριστικές εμπειρίες με υδροπλάνα δρομολογεί ο νομός Φθιώτιδας, με την απόφαση να προχωρήσει στην απόκτηση πέντε νέων υδάτινων πεδίων στους κόλπους του.
Ειδικότερα το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, προχωράει σε συνεργασία με την Hellenic Seaplanes για την αδειοδότηση και δημιουργία σταθμών υδροπλάνων σε 5 λιμάνια του νομού και συγκεκριμένα σε Αρκίτσα, Ράχες, Γλύφα, ΘΕΟΛΟΓΟ και Λάρυμνα"
 
Το ζητούμενο είναι σε ΠΟΙΟ χώρο-θαλάσσιο και χερσαίο- θα γίνει.😊

  https://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/287158-ta-ydroplana-pianoun-fthiotida-kai-allazoun-tinikona-se-pente-limania