Monday, July 25, 2016

Εκτακτη Συγκέντρωση των οικιστών ΟΣΜΑΕΣ



Πραγματοποιήθηκε στις 23-7-2016 η Εκτακτη Συγκέντρωση των οικιστών ΟΣΜΑΕΣ στον κινηματογράφο του Θεολόγου με πρόεδρο τον κ. Χρήστο Σιγάλα.
Στην αρχή διαβάστηκε από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Ηλία Δημητρόπουλο η εξής ανακοίνωση η οποία και έδωσε το στίγμα της Συγκέντρωσης:
Αγαπητοί  φίλοι Συνοικιστές

Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει την ψήφιση  σχετικού άρθρου σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ  σύμφωνα  με το οποίο θα τοποθετηθεί από το Υπουργείο ένα νέο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ  Δ.Σ. στο Συνεταιρισμό μας.

Το νέο Δ.Σ. Σύμφωνα με τον νόμο έχει ως σκοπό :
α) Να επιλύσει ζωτικά προβλήματά μας όπως την υδροδότηση του οικισμού ,ΔΕΗ , κ.λ.π
β) Να δρομολογήσει τις προβλεπόμενες από το νέο καταστατικό διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου οριστικού Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΎ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΊ από τις γενικές συνελεύσεις των οικιστών – συνεταίρων.

Ο Σύλλογός μας θα συμπαρασταθεί ενεργά και αποφασιστικά  στο νέο Πρεοσωρινό Δ.Σ. ώστε να συμβάλλει στην ταχύτερη  και αποτελεσματικότερη επίλυση των προβλημάτων μας, χωρίς φυσικά  καμία διάθεση  υποκαταστασής του.

Λόγω όμως της κάκιστης  οικονομικής και διοικητικής κατάστασης του συνεταιρισμού μας, καθώς  και χρονοβόρων των τυπικών διαδικασιών που απαιτούνται για την επισκευή των μηχανολογικών εγκαταστάσεων του δικτύου ύδρευσης , ο Σύλλογός μας  σας προτείνει να ενεργήσουμε άμεσα και αποφασιστικά  ώστε να προχωρήσουμε στις επισημασμένες  απαιτούμενες  επισκευές των υποδομών έτσι ώστε να το παραδώσουμε  στο νέο Δ.Σ.σε λειτουργία η τουλάχιστον στην καλύτερη δυνατή κατάσταση..

Τέλος επιθυμούμε να τονίσουμε ότι μόνο μέσα από την ομόθυμη συγκατάθεσή σας ,την ηθική και οικονομική στηριξή σας είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε  αυτό το δυσανάλογο για τις μικρές μας δυνάμεις έργο.

Ακολούθησε η εισήγηση της προέδρου, η παρουσίαση των νομικών προβλημάτων από το γεν.γραμματέα και νομικό σύμβουλο του Συλλόγου μας κ. Δημήτρη Μαούνη , των τεχνικών θεμάτων που αφορούν στις απαιτούμενες επισκευές του δίκτυου ύδρευσης από τον αντιπρόεδρο κ. Ηλία Δημητρόπουλο και αμέσως μετά συζήτηση και προτάσεις οικιστών.
Τέλος εγκρίθηκε από τους παρισταμένους(πλην ενός) το ακολουθο Ψήφισμα:

    Εμείς  οι Οικιστές αποφασίζουμε όπως συνδράμουμε οικονομικά και ηθικά στις ενέργειες του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Θεολόγου – Μαλεσίνας και της Επιτροπής Μονίμων Κατοίκων ΟΣΜΑΕΣ(ΕΜΚΟ)ώστε να επισκευαστούν οι αναγκαίες εγκαταστάσεις υποδομής για την λειτουργία του του δικτύου ύδρευσης του οικισμού μας μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων του Νέου Δ.Σ.

Θεολόγος 23-7-2016