Saturday, July 16, 2016

Εκτακτη συγκέντρωση οικιστών ΟΣΜΑΕΣ

Αγαπητοί φίλοι οικιστές



Είναι γνωστές σε όλους σας οι πολύμηνες προσπάθειες του συλλόγου μας όπως και οι δικαστικοί του αγώνες ,ώστε να καταστεί εφικτή η υδροδότηση του οικισμού μας.



Μετά την περιπετειώδη παράδοση των κλειδιών των εγκαταστάσεων του δικτύου ύδρευσης, (κατά εφαρμογή της γνωστής δικαστικής απόφασης) και της επανασύνδεσης της παροχής ρεύματος στο ταχυδιυλιστήριο και τη Δεξαμενή 1, ο Σύλλογός μας με υπευθυνότητα και σεβασμό στην κοινή μας περιουσία ανέθεσε στον τεχνικό μας σύμβουλο και στον μηχανολόγο – ηλεκτρολόγο κ. Παπαθωμά ( ο οποίος έχει πολυετή πείρα στα συγκεκριμένα μηχανήματα και συνεργάστηκε στο παρελθον με τον  ΟΣΜΑΕΣ) τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η λειτουργία τους.



Μετά από πολύωρο έλεγχο  στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού μας και της απογοητευτικής εικόνας εγκατάλειψης που έχουν, διαπιστώθηκαν αρκετά προβλήματα εκ των οποίων το πλέον σοβαρό είναι η βλάβη στη μεγάλη αντλία της γεώτρησης ,η οποία όταν λειτουργούσε μετά βίας έδινε το 50% της αποδοσής της λόγω της κάκιστης συντηρησής της αλλά και λόγω της εγκληματικής πολύμηνης ακινησίας της δεν μπορεί τωρα να μπεί σε λειτουργία. Επίσης  η δεύτερη μικρή αντλία που υπάρχει υπολειτουργεί και αυτή με αποτέλεσμα να μην παρέχεται η απαραίτητη επάρκεια νερού έστω και για την στοιχειώδη υδροδότηση του οικισμού.



Το κόστος ανάσυρσής της μεγάλης αντλίας από 250 μέτρα βάθος , η αντικατάστασή της σε περίπτωση που δεν επισκευάζεται, και η επανατοποθέτηση της καινούργιας ειναι απαγορευτικό για τα πενιχρό ταμείο του Συλλόγου μας και γινεται αντιληπτό ότι  δε μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να καλύψει αυτό το κόστος (και ίσως και ότι άλλο προκύψει κατά την λειτουργία του δικτύου) εκτός και εάν η συντριπτική πλειοψηφία των οικιστών αποφασίσει δυναμικά να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να συνδράμει αποφασιστικά, οικονομικά και ηθικά, ώστε να βγεί ο συνεταιρισμός μας από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει, εξ αιτίας της άθλιας διαχείρισής του από τους κατά τον νόμο εντεταλμένους και για τους οποίους θα εξετάσουμε και τις τυχόν ποινικές ευθύνες τους.

Για τον σκοπό αυτό ο Συλλογός μας θα πραγματοποιήσει μια επείγουσα
Γενική Συγκέντρωση όλων των οικιστών το ΣΑΒΒΑΤΟ 23 / 07/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30 μμ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ


Εκτίμηση μας είναι , ότι πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά διαφορετικά θα περάσουν πολλοί μήνες έως ότου δούμε νερό στον οικισμό μας , ακόμα και μετά την τοποθέτηση με το καλό του νέου Δ.Σ ,ιδιαίτερα λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του συνεταιρισμού και λόγω των πολύμηνων διαδικασιών που απαιτούνται για την συγκέντρωση χρημάτων μέσω των λογαριασμών και άλλων τυπικών διαδικασιών.

Τελειώνοντας δηλώνουμε, ότι ως Σύλλογος θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά και με όλες μας τις δυνάμεις με το νέο Δ.Σ. με στόχο την άμμεση λειτουργία του δικτύου ύδρευσης.
Με τιμή 
για το ΔΣ
Νανά Τσούμα Κακαβούλη πρόεδρος
Δημήτρης Μαούνης γεν γραμματέας